Tecaj4   Tecaj najava3   Tecaj najava1

 

VISOKOGORSKA ŠKOLA – ZIMSKI TEČAJ 2023.

Visokogorska škola PK Horizont VG obuhvaća dva tečaja (modula), Zimski tečaj i Ljetni tečaj (tečaj „Vie Ferrate"), kroz koje sudionici dobivaju potrebna znanja za sigurno kretanje i boravak u visokom gorju! Sudionici koji završe oba tečaja dobivaju DIPLOMU o završenom VISOKOGORSKOM TEČAJU!

 

PLAN I PROGRAM ZIMSKOG VISOKODORSKOG TEČAJA:

  • 24.01.2023.  Predavanje u prostorijama Kluba
  • 28.01.2023. Jednodnevnu vježbu u zimskim uvjetima u Sloveniji, „Gorniški učni centar – ZELENICA“
  • 25.02.2023. Jednodnevnu zimsku turu – uspon na Malu Mojstrovku 2332 m/nv
  • 11.03.2023. Jednodnevnu zimsku turu – uspon na Begunjščicu 2060 m/nv (čez žleb) – ispit

Ciljevi zimskog visokogorskog tečaja: osposobljavanje polaznika za siguran boravak i kretanje visokim planinama zimi i u zimskim uvjetima.

Kome je namjenjen zimski visokogorski tečaj: Zimski visokogorski tečaj namijenjen je svima koji žele naučiti, učvrstiti ili ponoviti već stečeno znanje. Veliki naglasak bit će stavljen na sigurno kretanje po snježnim i zaleđenim terenima. Savladat ćemo tehniku ​​pravilnog korištenja cepina, dereza, zaustavljanja cepinom, hodanja derezama. Naučit ćemo kako uz pomoć lavinske opreme rješite osobu koje je ostala pod lavinom.

Najveća opasnost zimi su lavine, pa ćemo tome posvetiti dosta vremena. Napravit ćemo presjek i izvršiti razna ispitivanja snježnog pokrivača kako bismo procijenili stabilnost snježnog pokrivača te slijedom toga odabrali sigurnu rutu i siguran teren protiv lavina.

Program vježbe: (Svaki polaznik tečaja mora sam odraditi sve vježbe)
- tehnika korištenja cepina i dereza, (prezentacija i vježba) … tehnika i taktika hodanja na turi, (prezentacija i vježba) … pad i zaustavljanje cepinom, (prezentacija i vježba) … sidrišta u snjegu, (prezentacija i vježba) … osiguranje sa užetom u snjegu, (prezentacija i vježba) … hodanje u navezu …prikaz profila snježnog pokrivača, (prezentacija i vježba) … testovi stabilnosti snježnog pokrivača, (prezentacija i vježba) … spašavanje iz lavina. (prezentacija i vježba) … pravilno korištenje lavinske opreme, (prezentacija i vježba)

Rad u malim grupama!

Fotografije  tečaja 2022. možete pogledati OVDJE!

POTREBNA OPREMA: Zimska odjeća, zimske gojzerice, tehnička zimska oprema (kaciga, dereze, cepin,) + ostala oprema po preporuci vodiča.

- Mogućnost besplatnog najma tehničke zimske planinarske opreme (kaciga, dereze, cepin), količine su ograničene!

Cijena tečaja: 100,00 € po osobi, min 5 osoba, max 7 osoba

Cijena uključuje: Organizaciju, vođenje tečaja i zajedničku tehničku opremu (sva tehnička oprema koja nam je potrebna na tečaju)

Cijena ne uključuje: prijevoz (kombi) na vježbe i uspone, prehranu, piće i druge osobne potrebe …

Informacije i prijave: utorkom na redovitim sastancima Kluba, na email Kluba Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel 091/506-4411

Voditelj tečaja: Renato Milovski, pl. vodič A,B,D (HPS) ... planinski vodič SGVH