Patagonia najava putovanja
15. - 28.02.2025.
 
                 
 
 
P A T A G O N I A 
 
ARGENTINA - CHILE
 
EL CALAFATE – PERITO MORENO - EL CHALTEN – CERRO TORRE - FITZ ROY - EL CALAFATE - PUERTO NATALES
 
TORRES DEL PAINE – MIRADOR - DEL TORRES - PUNTA ARENAS
 
 
Patagonija! Na samom kraju svijeta, ali samo geografski gledano na karti, dok po svojoj ljepoti i jedinstvenosti slobodno može biti smještena na jedno od prvih mjesta. Regija na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivan miks tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije s vrlo zanimiljivim životinjskim svijetom, a dom je i najpoznatijeg glechera na svijetu - Perito Moreno. Na ovoj turi imat ćete prilike iskusiti sve ovo, a zadovoljstvo koje ćete doživjeti na samom kraju svijeta bit će Vam zasigurno nešto što ćete pamtiti do kraja života!
 
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. dan, 15.02.2025./subota/ ZAGREB - BUENOS AIRES
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman - Zagreb 2 sata prije leta, let polazi u 22:25 po redu letenja, napomena: letovi još nisu izašli, raspored letova je po sadašnjem rasporedu.
 
2. dan, 16.02.2025./nedjelja/ ISTANBUL - BUENOS AIRES
Dolazak u Buenos Aires u večernjim satima, red letenja će biti objavljen po objavi letova. Nakon carinskih formalnosti slijedi organizirani prijevoz do hotela, noćenje.
 
3. dan, 17.02.2025./ponedjeljak/ BUENOS AIRES 
Obilazak jednog od najljepših gradova na južnoj polutki. Čuvena luka Boka, tango na svakom koraku, stari grad na La plati, avenija 9. de Julio sa svojim monolitom, glavni trg Plaza de Mayo, ogromni parkovi, vrhunski restorani i još bolje vino  :)   Sve na jednom mjestu.Večera. Noćenje.
 
4. dan, 18.02.2025./utorak/  BUENOS AIRES – EL CALAFATE – PERITO MORENO
Transfer do aerodroma, ranim jutarnjim letom krećemo  za El Calafate, leta dugog cca 3000 Km. Po dolasku slijedi transfer do hotela i smeštaj. Krećemo na obilazak impozantnog glečara Perito Moreno. Moguće krstarenje jezerom u dogovoru sa vodičem ili hodanje po glečeru sa derezama. Povratak za El Calafate. Noćenje.
 
5. dan, 19.02.2025./srijeda/ EL CHALTEN – CERRO TORRE
Doručak. Transfer za El Chalten. Smeštaj u hotelu. Polazak u istraživanje argentinskog djela Patagonije. Lagani trek u trajanju od 3-4 sata do Lagune Torre, odakle se pruža pogled na jedan od najupečatljivih i najtežih vrhova – Cerro Torre. Uživamo na obali jezera, a zatim se vraćamo nazad za El Chalten. Slobodno vreme.Noćenje.
 
6. dan, 20.02.2025./četvrtak/ FITZ ROY
Doručak. Treking do jezera u podnožju najvišeg vrha Patagonije – Fitz Roy (3359m), Lagune de los Tres. Ovo je nešto zahtjevnija tura i sam trek do jezera traje oko 4h. Tirkizno jezero u kombinaciji sa dominantnim vrhovima vas neće ostaviti ravnodušnim. Inače, cjeli masiv Fitz Roy-a je iskorišten kao logo robne marke “Patagonia” tako da ako je neko u posjedu nekog od njihovih proizvoda moći će  se uvjeriti u to na licu mjesta. Povratak nazad za El Chalten. Noćenje.
 
7. dan, 21.02.2025./petak/ EL CHALTEN – EL CALAFATE
Doručak. Transfer za El Calafate. Smeštaj u hotel. Ovaj dan čemo iskoristiti kako bismo obišli lokalni ranč gdje možete krenuti na jahanje ili vožnju kvadovima. Za one koji su više za neku naporniju aktivnost postoje i lijepe MTB ture (najam bicikla se plaća posebno na licu mjesta). Noćenje.
 
8. dan, 22.02.2025./subota/ EL CALAFATE – PUERTO NATALES
Doručak. Transfer za Puerto Natales. Ulazak u Chile. Smeštaj u hotel, odmor i relaksacija poslije dugotrajnog puta. Obilazak grada. Noćenje
 
9. dan, 23.02.2025./nedjelja/ TORRES DEL PAINE – MIRADOR DEL TORRES
Za sam kraj treka ostavili smo najprepoznatljiviji simbol parka i mjesto gdje ćete zasigurno ostati bez daha. Nakon doručka, krećemo autobusom za Tores del Paine, a zatim i na sam uspon, poslije laganih sat i pol uspona stižemo do planinarskog doma gdje ćemo napraviti kratku pauzu. Nastavljamo uspon primječujući kondore koji nas nadlijeću. Završni dio uspona je i najizazovniji, ali nagrada  koja nas čeka na samom vrhu je nevjerojatna. Pogled koji će vam se pružiti s točke Mirador del Torres zasigurno ćete vječno pamtiti. Povratak natrag do kampa, odakle se ukrcavamo na autobus i vraćamo nazad u grad Puerto Natales. Noćenje.
 
10.dan, 24.02.2025./ponedjeljak/ ISLA MAGELANES - LOKALNI TREKING 
 Ovaj dan tko ne želi na treking može krenuti na jednodnevni izlet do Punta Arenas, gde se onda ukrcava na brod koji vozi do otoka u Magelanovom moru gdje se mogu vidjeli Kraljevski pingvini. Povratak u hotel u večernjim satima.
 
11. dan, 25.02.2025./utorak/  PUERTO NATALES - EL CALAFATE – BUENOS AIRES
Doručak .Transfer za El Calafate. Popodnevni let za Buenos Aires. Transfer do hotela. Smještaj u hotel u Buenos Airesu. Večera. Noćenje.
 
11. dan, 26.02.2025./srijeda/  BUENOS AIRES 
Doručak. Dan za obilazak muzeja, gradskih parkova, luke Boca, čuvenih gradskih četvrti, a navečer odlazak na tango! Večera. Noćenje.
 
12. dan, 27.02.2024./četvrtak/ BUENOS AIRES - ZAGREB
Doručak. Transver do aerodroma, prijava na let za Zagreb ... red letenja će biti objavljen po objavi letova avio prijevoznika!
 
13. dan, 28.02.2024./petak/ ISTANBUL - ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb ... red letenja će biti objavljen po objavi letova avio prijevoznika! 
 
 
Cijena putovanja: 2.250,00 €
 
Cijena uključuje:
- avio karte sa svim taksama i prtljagom Buenos Aires – El Calafate – Buenos Aires
- transferi minibusom u Bunenos Aires aerodrom - hotel - aerodrom
- autobusni prevozi na svim relacijama u Čileu i Argentini
- smeštaj u hotelu 4* Buenos Aires , u 1/2 sobama, HB 
- smeštaj u hotelima 3* tokom treka, BB
- sve dozvole i takse za Nacionalne parkove u Čileu i Argentini
- usluge profesionalnog vodiča na trekingu prema programu
- obilazak glečera Perito Moreno, transferi , ulaznice i vodič
 
Cijena ne uključuje:
- interkontinentalnu avio kartu, Zagreb - Buenos Aires (po sadašnjim cijenama iznosi oko 1.180,00 €), konačna cijena će se znati krajem ožujka kada će izaći letovi
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- ručak u Buenos Airesu
- ručak i večera tijekom trekinga u Patagoniji
- osobna potrošnja
 
Prijave: utorkom na sastancima Kluba, na mail Kluba Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel 091/506-4411
 
Organizator: PK Horizont VG
 
 .
 
.