setnica na Bag najava izleta

 

TREKKING

Otok KRK: "Šetnica na Bag 185 m/nv" - rt Škuljica

- najjužnija točka otoka Krka - 

pogled na otoke Prvić, sv. Grgur, Goli otok i Rab te na fascinantna Senjska vrata poznata po snažnim burama

13.09.2020.

 

Plan puta:

13.09.2020. polazak:

6:30 iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum

7:00 iz Zagreba, s parkirališta King Cross - Jankomir

Vožnja autoputom A6, izlaz Oštrovica, zatim lokalnim cestama preko krčkog mosta do mjesta Baška na otoku Krku. Vožnja traje 3:30 sati, a po putu je predviđena pauza za odmor i okrijepu.

Težina trekkinga: LAGANO

Opis Trekkinga:

Autobusom dolazimo do autobusnog kolodvora u mjestu Baška, nakon kraće pauze i odmora spuštamo se prema gradskoj plaži (cca 350 metara) zatim duž šetnice uz plažu (cca 1,5 Km) dolazimo do naselja Zarok od kuda kreće staza za vrh Bag 185 m/nv. Staza je najprije zemljana s laganim usponom, a u kasnijem dijelu postaje kamena do samog vrha Bag 185 m/nv. S vrha Bag 185 m/nv spuštamo se prema obali do Rta Škuljica na kojem se nalazi svjetionik. To je ujedno i najjužnija točka otoka Krka, a pogled nam se pruža na otoke Prvić, sv. Grgur, Goli otok i Rab te na fascinantna Senjska vrata poznata po snažnim burama. Dužina staze je cca 5Km u jednom smjeru, odnosno cca 10 Km ukupno, a vrijeme trekkinga je cca 3 sata ukupno.

Nakon povratka u mjesto Baška predviđena je pauza do  18 sati za odmor i slobodne aktivnosi ... kupanje, šetnja, okrijepa ...

Cijena prijevoza: prijevoz je planiran unajmljenim autobusom, cijena prijevoza na bazi 30 planinara, a to je ujedno i maksimalni broj putnika u autobusu, iznosi 150,00 Kn.

Organizator: PK Horizont VG

Vodič: Renato Milovski, pl. vodič

Informacije i prijave: utorkom na sastancima Kluba, na telefon 091 506 4411 ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.