Koranski pl. put najava izleta
28.08.2022.
 
DRUŠTVENI IZLET
Koranski planinarski put
 
28.08.2022.
 
 
Plan puta:
6:30 polazak iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum
6:50 polazak iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski
.
STAZA: KORANSKI PLANINARSKI PUT
.
Staza se smjestila u selu Donje Gnojnice u općini Cetingrad, u središnjoj Hrvatskoj na jugoistoku Korduna i Karlovačke županije. KPP je kružna planinarska staza koja počinje kod nekadašnje osnovne škole u zaselku Gnojnice i vodi uz ponor Jovac, pa kanjonom Korane, uz nekoliko živopisnih mlinica do mjesnog kupališta na Korani. Od kupališta staza oštro kreće prema Crkveni, najvišoj točki puta (295 m) gdje se nalazi mjesna kapelica i ostaci crkve iz 15 stoljeća. Otuda staza nastavlja preko Crvenih stijena, sa kojih se pruža prekrasan pogled na Koranu i mlinice, nazad do škole.
.
Staza je ugodna za hodati , prati tok rijeke Korane uz nekoliko starih mlinica na putu ... staza ima 6 kontrolnih točaka ... Kontrolne točke: KT1: Gnojnice, škola KT2: Ponor Jovac KT3: Zekcanov mlin KT4: Salopekov mlin KT5: Crkvina (295m) KT6: Crvene stijene, ukupna dužina staze je cca 12 kilometara, a potrebno vrijeme za proći cijelu stazu je cca 4-5 sati.
.
Zahtjevnost staze: lagana staza
Potrebna oprema: čvrste gojzerice, odjeća planinarska višeslojna u skladu s vremenskim prilikama, planinarski štapovi preporučeni, potrebno je ponijeti min. 1,5 L tekućine.
.
Prijevoz: Prijevoz je planiran unajmljenim autobusom, cijena autobusa iznosi 200,00 Kn
.
Informacije i prijave: utorkom na sastancima Kluba, na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob. 091/506-4411
.
Organizator: PK Horizont VG
.
Vodič: Renato Milovski, pl. vodič