Kalnik najava izleta
25.08.2024.
 
 
 
Polazak:
6:30 iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum
6:50 iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski
Vožnja traje cca 1:30 sati, a po putu je predviđena pauza za odmor i okrijepu.
Planinarska tura: 
  U središnjem dijelu Kalnika, između vrha Vranilca i Starog grada Kalnik pruža se stjenoviti greben iz kojeg izviru markantne stijene poznate pod nazivom 7 zubi. Preko njih vodi Grebenska staza do najvišeg vrha Vranilca. Staza počinje kod planinarskog doma i njome treba oko 1 sat do vrha. Mjestimice je dosta zahtjevna pa je potrebno korištenje penjačkih tehnika. Stijene su vrlo atraktivne, sa svakog zuba se pruža prekrasan pogled, a najzanimljivije je penjanje kroz uski kamin i provlačenje kroz prolaz u stijeni. Najteži je silaz sa Sedmog zuba, ali može se zaobići lakšom varijantom koja se nalazi s desne strane, dvadesetak metara prije Sedmog zuba.
 .
Prijevoz: planiran je unajmljeni autobus, cijena iznosi 25,00 €
 .
Organizator: PK Horizont VG
Vodič na terenu: Renato Milovski
 .
Prijave: utorkom na sastanku Kluba, na tel. 091/506-4411 ili mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Napomena:  odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.